В четвъртък ще бъде предимно слънчево. До обяд на места в

...
В четвъртък ще бъде предимно слънчево. До обяд на места в
Коментари Харесай

В четвъртък ще бъде предимно слънчево

В четвъртък  ще бъде най-вече слънчево. До обяд тук-там в равнините и котловините ще е мъгливо. След обяд в Дунавската низина ще се появи слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Ще се затопли още и преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред и 13°.

В столицата оптималните температури ще са  .

Вечерта от северозапад ще стартира заоблачаване. Атмосферното налягане ще се намалява, само че ще се задържи по-високо от междинното за месеца.



Няма оповестени предупредителни кодове за рискови феномени. Картата на Национален институт по метеорология и хидрология е оцветена в зелено.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно, преди обяд тук-там с мъгла. Максимални температури: 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от северозапад, който вечерта ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.

В петък от север-северозапад ще проникне леден въздух . Облачността ще се усили и на обособени места в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд , в планините - сняг. Минималните температури ще са сред минус и , а оптималните - сред и 7°.

В събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, в Дунавската низина до сдържан. Ще има променлива облачност без превалявания. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните - по-високи. 

Източник: БТА/НИМХ     
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР